Glutensiz Kolay Lavaş

Glutensiz Kolay Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karnıyarık otu tozu
  • Aldığı kadar un (glutensiz)

Glutensiz Kolay Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve haşlayalım.
  2. Haşlanan patateslerin suyunun hepsini dökmeyelim bir bardak kadar su tencerede kalsın.
  3. Suyuyla birlikte patatesleri blenderden geçirelim.
  4. Sütünü de ekleyip tekrar blenderden pürüzsüz hale gelene kadar geçirelim.
  5. 2 bardak kadar un, tuz ve karnı yarık otunu bir kaba alıp üzerine patatesli karışımı ekleyip yoğuralım.
  6. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim ve yoğuralım.
  7. Hamurumuzu en az yarım saat dinlendirelim. Ne kadar dinlenirse o kadar yeterli olur. Ben iki saat dinlendirdim.
  8. Küçük küçük bezelere ayırıp pişireceğimiz tava büyüklüğünde açalım.
  9. Çok ince olmasın hafif kalın lavaşlar kırılmaz ve daha yumuşak olur.

Deneyenlere afiyet olsun.

Buzlukta rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Not: maya yada kapartma tozu lavaşları sertleştirip kırılmasına sebep oluyor. Bu tarifle buzluktan çıkan lavaş bile kırılmıyor.

Glutensiz Kolay Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Kalıplarda Kek
Fırında Ballı Kanat
Hem Tatlı Hem Tuzlu Çok Farklı Aşırı Lezzetli Kurabiye (Videolu)
Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Fırında Bebek Patates
Tavuk Dünyası Kekiklim
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet