Glutensiz Kolay Lavaş

Glutensiz Kolay Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karnıyarık otu tozu
- Aldığı kadar un (glutensiz)
Glutensiz Kolay Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve haşlayalım.
- Haşlanan patateslerin suyunun hepsini dökmeyelim bir bardak kadar su tencerede kalsın.
- Suyuyla birlikte patatesleri blenderden geçirelim.
- Sütünü de ekleyip tekrar blenderden pürüzsüz hale gelene kadar geçirelim.
- 2 bardak kadar un, tuz ve karnı yarık otunu bir kaba alıp üzerine patatesli karışımı ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim ve yoğuralım.
- Hamurumuzu en az yarım saat dinlendirelim. Ne kadar dinlenirse o kadar yeterli olur. Ben iki saat dinlendirdim.
- Küçük küçük bezelere ayırıp pişireceğimiz tava büyüklüğünde açalım.
- Çok ince olmasın hafif kalın lavaşlar kırılmaz ve daha yumuşak olur.
Deneyenlere afiyet olsun.
Buzlukta rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Not: maya yada kapartma tozu lavaşları sertleştirip kırılmasına sebep oluyor. Bu tarifle buzluktan çıkan lavaş bile kırılmıyor.
Glutensiz Kolay Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


