Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar rendelenmis
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye sütü, bir yumurtayı, mayayı, sıvı yağı koyup karıştıralım azar.
- Azar ununu katıp tuzunuda unla bir arada koyup, yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım, 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölelim elimizle açalım rendelenmiş peynirimizden koyup, kapatalım merdaneyle açalım bir parmak kalınlığında olmak üzere tepsiye koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla üzerine birkaç kere aralıklı bastıralım üzerine kaşar peynirinden serpelim, ısıtılmış fırına verelim 180 derecede pişirelim.
- Fırından çıkarınca üzerine tereyağı sürelim. Dilimleyelim servise hazır afiyet olsun. Sahurda çayla hoş oluyor.
Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








