Altın Renkte Pastane Şekerparesi

Altın Renkte Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Altın Renkte Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet hazırlanır. Kaynatılır kaynadıktan sonra kısık ateşte 15dk daha kaynatılır.
  2. Şerbet kaynarken öteki şekerpare gereçleri karıştırılıp hamur hazırlanır. Biçim verilir.
  3. Hazırlanan şekerpareler yağlı kağıtlı tepsiye dizilir. Fırın ısı ayarı yapılır 180 derece ayarlanır, ısınırken.
  4. Üzerlerine yumurta sarıları sürülür.
  5. Çatalla çizik atılır. Fırına verilir.20-25dakika denetimli kızartılır. Bu ortada şerbet ılımaya bırakılır.
  6. Kızaran şekerparelerin birinci sıcağı geçince bir borcama alınır. Şerbet dökülür ve çekmesi beklenir.

Afiyet olsun.

Altın Renkte Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gırık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon
Ayva Reçeli
Gıda Boyasız Parlak Ayva Tatlısı
Fırında Kabak
Nefis Pankek Tarifi
Fesleğen Soslu Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |