Kaşarlı Mantar (Fırında)

Kaşarlı Mantar (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
- Mantar
- 1 adet mantar için bir fiske tuz
- 1 adet mantar için yarım çay kaşığı tereyağ
- 1 adet mantar için 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı Mantar (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların sapını yavaşça döndürerek alıyorum. Mantarın zarı soyulmaz diyen çok kişi var. Fakat ben mantarın hijyeni için zarı almayı uygun buluyorum.
- Şapka kısmında yer alan koyu kısmından başlayarak zarını üst kısmına yanlışsız soyuyorum. Zarın inatçı kısmı vasa bıçak ile yavaşça traşlıyorum.
- Benim mantarlarımda yer yer noktalanmalat vardı. Onları bıçakla biraz derince aldım.
- Ayıkladığım mantarları, pişerken kararmaması için hazırladığım limonlu suda bekletiyorum. 5-10 dakika kâfi olur. İsterseniz bu suya 1 yemek kaşığı kadar sirke de ek edebilirsiniz.
- Mantarın ap kısımlarınıda bıçak ile traşlıyorum ve limonlu suda bekletiyorum.
- Bekleyen mantarları ben yıkamayı tercih ediyorum. Bol sudan geçiriyorum.
- Ardından havlu kağıt ile kuruluyorum. Tek tek değil, toplu olarak.
- Frına vereceğim kaba, çukur yerleri üstte gelecek formda mantarları alıyor, yavaşça tuzluyorum.
- Her mantarın çukur kısmına yarım çay kaşığı tereyağ ekliyorum.
- Sap kısımlarınıda bu kaba alayor, birebir mantarın sap kısımlarına da uyguluyorum.
- 200 derece fırında mantarlar suyunu salıp, saldığı suyu yarı yarıya çekene kadar pişiriyorum.
- Mantarların çok kurumaması için suyunu çok çektirmiyorum.
- Ardından rende kaşar peynirini mantarların çukur yerlerine dolduruyorum. Sap kısımlarının üzerine de kaşar peynir serpiyorum.
- Kaşar peynir kızarana kadar tekrar fırına veriyorum.
Sıcak sıcak çok lezzetli olduğu üzere soğuyunca çerez üzere de çok lezzetli oluyor.
Hele tereyağ ve kaşar lezzeti ile suyu tam ekmek banmalı.
Mutlaka denemelisiniz. Sıhhat ve afiyet ile🌺.
Kaşarlı Mantar (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





