Kasap Köfte
Kasap Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım bardak soğuk su
Kasap Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendenin ince tarafıyla rendele sarımsakları ez ve geri kalan bütün materyalleri (su hariç) karıştır. Ben 25 dakika yoğurdum.
- 15 dk yoğurduktan sonra çok az soğuk su ekliyorum ve yoğuruyorum kıvamı cıvıkta olmasın çok sertte olmasın hoş yumuşak bir kıvam elde edeceğiz.
- Burda püf nokta hoş yoğurmak ne kadar uzun yoğrulursa o kadar lezzetli olacaktır. Buzdolabında 3-4 saat dinlenince daha hoş olur 👍🏻
- Ben porsiyon halinde yaptığım için o yüzden 35 gram ayarlıyorum siz nasıl isterseniz o biçimde hal verebilirsiniz.
- Derin dondurucuya alıyorum pratik oluyor.
- Tavada biraz yağ ile pişiriyoruz.
- Harcıma nazaran 35 gramdan toplam 25 tane çıktı.
Kasap Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















