Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 150 gram erimiş soğumuş teremyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 pk vanilin
- 1 pk kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 orta uzunluk elma
- 1 küçük bardak doğranmış ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta şeker ve erimiş soğumuş yağı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Elma ve ceviz hariç başka gereçleri ek ediyoruz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Küçük küp halinde doğranmış elmayı ve cevizi ek edip karıştırıyoruz, cevizden az büyük kesimler alıp yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
- 180 derece fırında 15 dakika civarı kızarıncaya kadar pişiriyoruz, fırından alıp soğuttuğumuz kurabiyelere pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













