Kartopu Pasta

Kartopu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt ılık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 paket hazır pasta kreması

Krema çırpmak için;

  • Üzerindeki tarife nazaran süt

Ortasına;

  • Karamel
  • Süsleme için hindistan ceviz
  • Fındıklı draje

Kartopu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın un hariç öbür gereçleri ekleyip kısaca karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip söndürmeden dikkatlice karıştırın. Yağlanmış küçük fırın tepsisine dökün. (dikdörtgen borcamdan 1cm küçük tepsim)
  2. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin kürdan testi yapın.
  3. Kek soğuyana kadar, soğuk süt ve pasta kremasını düzgünce çırpın. Soğuyan kekten, yuvarlak kalıp yahut su bardağı ile daireler çıkarın.
  4. Kremayı sıkma torbasına koyup evvel kenarına sıkın ortasına 1 tatlı kaşığı karamel koyun üzerini kaplayacak formda tekrar krema sıkın. Yağ bıçağını hafif ıslatıp düzeltmeler yapın. Üzerine hindistan cevizi serpin.
  5. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis edebilirsiniz. Birgün sonra daha lezzetli olacaktır. Ben orta kısmına konut üretimi çırpılmış karamel kullandım siz dileğe nazaran hazır karamel sosu yahut süt reçeli yada çikolata da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kartopu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger
Gavurdağı Salatası
Fıstıklı Bomba
Bamya Yemeği
Banana Bride
Şambali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |