Bamya Yemeği

Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Buzluktan 1 pk bamya
  • 5 dilim domates
  • Dana kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kışlık için buzluğa attığımız bamyayı pişirmek için tencere de sıvı yağ ile etlerimizi kavuruyoruz.
  2. Yemeklik soğanları ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Ardından domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekliyoruz. (buzluk için bamyanın yanına dilim domates de koyuyorum o domatesleri kullandım)
  5. Domatesler biraz suyunu bırakınca buzluktan çıkardığımız bamyaları buzunu hiç çözmeden tencereye atıyoruz ve 2 su bardağı kadar sıcak su eği yapıyoruz.
  6. Bamyalar pişince yarım limon suyu sıkalım ve 1 çay kaşığı şeker ile tuz ekleyip uygunca karıştıralım.
  7. 5 dakika kadar daha pişirelim su eği gerekirse yapalım ve ocağı kapatalım. Afiyet olsun.

Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Çıtır Börek
San Sebastian Cheesecake
Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
Kurban Kemiklerinden Misss Gibi Kemik Suyu Yapımı
Sebzeli Dağılmayan Köfte
Karnabörek (Karnabahar Böreği)
Hdabla | © 2024 |