Karpuzlu Limonata ( Dondurucuda Sakla, İstediğin Zaman Hazır)

Karpuzlu Limonata ( Dondurucuda Sakla, İstediğin Vakit Hazır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk çekirdeksiz karpuz
  • 3 limon kabuğu ( ince kesilecek, beyaz kısmı gelmeyecek)
  • 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 4–5 limon)
  • 1 su bardağı toz şeker (damak zevkine nazaran azaltılabilir yâda artırabilirsiniz)

Servis yaparken;

  • 1 su bardağı içme suyu

İsteğe bağlı:

  • Birkaç kol taze nane ve buz

Karpuzlu Limonata ( Dondurucuda Sakla, İstediğin Vakit Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karpuzları blendera alın ve pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
  2. Karpuza limon suyu, şeker ekleyin. (not: daha ağır kıvamlı istiyorsan suyu azaltabilirsin. ).
  3. Tat istikrarı için karışımı tadın; gerekirse biraz daha şeker yahut limon ekleyin.
  4. İsteğe bağlı olarak birkaç yaprak nane ekleyip yine karıştırabilirsiniz.
  5. Hazırladığınız karışımı saklama kaplarına dökün.
  6. Dondurucuda saklayın. Servis edeceğiniz vakit çıkarıp çözülmesini bekmeden kaşık ile alın, bardağa damak zevkinize nazaran ek edip su karıştırarak içime hazır hale getirin. Buz ve nane ile servis edin. Afiyet olsun 🤤.

Karpuzlu Limonata ( Dondurucuda Sakla, İstediğin Vakit Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Mantar
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
Kuzu Pirzola
Limonlu Enfes Sünger Kek
Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve)
Saray Lokumu
Hdabla | © 2025 |