Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)

Kaba Pancar Yemeği Tanımı (Amasya) İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar (karışık otlar; kuş ekmeği, ebegümeci, dikencik, gelincik)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • Baharatlar (isteğe göre)
  • 1 su bardağı et suyu (isteğe bağlı)
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Kaba Pancar Yemeği Tanımı (Amasya) Nasıl Yapılır?

  1. Pancar otunu temizleyelim, güzelce yıkayıp, süzelim ve olabildiğinde ince kıyalım.
  2. Bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım. İnce ince doğradığımız sarımsakları da ekleyip bir iki çevirelim. Şayet kıymalı ya da pastırmalı yapmak isterseniz bu basamakta onları da ek edebilirsiniz.
  3. Salça ve baharatları ek edip, karıştıralım. Dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
  4. Pancarı da ek edelim ve kısık ateşte orta ara karıştırarak denetimli biçimde kavuralım.
  5. Bulguru da ek edelim ve bir iki çeşit daha karıştıralım.
  6. Pancarların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim. Bu kademede ben lezzet vermesi için et suyu da kullandım, varsa siz de kullanabilirsiniz. Kıymalı ya da pastırmalı yapıyorsanız zati gerek olmayacaktır.
  7. Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve kapağını kapatarak kısık ateşte güzelce yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Servis tabağına alıp, çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile servis edelim. Afiyet olsun!.

Kaba Pancar Yemeği Tanımı (Amasya) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Herkesin Evinde Olan Malzemelerle Kısa Sürede Akşam Yemeği Menüsü
Karamelize Kestane Şekeri
Trabzon Çikolatası
Tavuklu Patates Ruloları
Havuçlu Terbiyeli Çorba
Hdabla | © 2025 |