Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)

Kaba Pancar Yemeği Tanımı (Amasya) İçin Malzemeler
- 1 kilo pancar (karışık otlar; kuş ekmeği, ebegümeci, dikencik, gelincik)
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı bulgur
- Tuz
- Baharatlar (isteğe göre)
- 1 su bardağı et suyu (isteğe bağlı)
- Sıcak su
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Kaba Pancar Yemeği Tanımı (Amasya) Nasıl Yapılır?
- Pancar otunu temizleyelim, güzelce yıkayıp, süzelim ve olabildiğinde ince kıyalım.
- Bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım. İnce ince doğradığımız sarımsakları da ekleyip bir iki çevirelim. Şayet kıymalı ya da pastırmalı yapmak isterseniz bu basamakta onları da ek edebilirsiniz.
- Salça ve baharatları ek edip, karıştıralım. Dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
- Pancarı da ek edelim ve kısık ateşte orta ara karıştırarak denetimli biçimde kavuralım.
- Bulguru da ek edelim ve bir iki çeşit daha karıştıralım.
- Pancarların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim. Bu kademede ben lezzet vermesi için et suyu da kullandım, varsa siz de kullanabilirsiniz. Kıymalı ya da pastırmalı yapıyorsanız zati gerek olmayacaktır.
- Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve kapağını kapatarak kısık ateşte güzelce yumuşayana kadar pişirelim.
- Servis tabağına alıp, çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile servis edelim. Afiyet olsun!.
Kaba Pancar Yemeği Tanımı (Amasya) Fotoğraflı Yapılışı






