Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- Domates sosu
- Salça
- 1 su bardağı su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını şerit biçiminde soyup orta kısmından bir ortasından oyalım.
- Soyup ortasını yardığımız patlıcanları kızarmış yağda kızartalım.
- Kızarttığımız patlıcanları bir tabağa alalım.
- Soganı ince yemeklik doğrayalım geniş bir tavaya alıp kavuralım.
- Kıymayı hafif kavrulmuş soğanın içine katııp kavurmaya devam edelim.
- Biberleri ince ince doğrayalım sarımsağı ezelim kıymanın içine katalım kavurmaya devam edelim.
- Güzelce kavrulduktan sonra üzerine domates sosunu ekleyelim.
- Domatesler de kavrulduktan sonra salçasını ve baharatlarını ekleyelim.
- Bir çay bardağı kadar su koyup kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- Sos için bütün materyalleri bir kapta birleştirelim.
- Harcımız piştikten sonra patlıcanların ortasını yardığımız kısmına iç harcıımızdan koyarak bir tencereye yerleştirelim bütün patlıcanlar bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Hazırladığımız sosu karnıyarıklarımızın üzerine döküp kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- Kontrol ederek su eği yapabilirsiniz afiyet olsun 😋.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





