Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • Domates sosu
  • Salça
  • 1 su bardağı su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların kabuklarını şerit biçiminde soyup orta kısmından bir ortasından oyalım.
  2. Soyup ortasını yardığımız patlıcanları kızarmış yağda kızartalım.
  3. Kızarttığımız patlıcanları bir tabağa alalım.
  4. Soganı ince yemeklik doğrayalım geniş bir tavaya alıp kavuralım.
  5. Kıymayı hafif kavrulmuş soğanın içine katııp kavurmaya devam edelim.
  6. Biberleri ince ince doğrayalım sarımsağı ezelim kıymanın içine katalım kavurmaya devam edelim.
  7. Güzelce kavrulduktan sonra üzerine domates sosunu ekleyelim.
  8. Domatesler de kavrulduktan sonra salçasını ve baharatlarını ekleyelim.
  9. Bir çay bardağı kadar su koyup kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  10. Sos için bütün materyalleri bir kapta birleştirelim.
  11. Harcımız piştikten sonra patlıcanların ortasını yardığımız kısmına iç harcıımızdan koyarak bir tencereye yerleştirelim bütün patlıcanlar bitene kadar bu sürece devam edelim.
  12. Hazırladığımız sosu karnıyarıklarımızın üzerine döküp kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  13. Kontrol ederek su eği yapabilirsiniz afiyet olsun 😋.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Tadında Pizza Poğaça
Milföy Böreği
Tavuklu Bamya Yemeği
Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Usulü
Şeftalili Ters Kek
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |