Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ½ (yarım) su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • ½ (yarım) su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya
  • ½ (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Kiraz domates
  • Biber
  • Beyaz peynir

Karnıyarık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; un hariç tüm gereçler yoğurma kabına alınır.
  2. Azar azar un ilavesiyle yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. 30 dk mayalanmaya bırakılır.
  3. O esnada domates ve biberler yıkanarak doğranır.
  4. Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılır.
  5. Her modül tezgahta yuvarlak olacak biçimde açılır. Her iki tarafına da uzun kesik atılır.
  6. Orta kısmına domates, peynir ve biber yerleştirilir. Yan kısımları çapraz biçimde kapatılır.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelce ısıtılmış 170° fırında alt-üst ayarda pişirilir.

Afiyet olsun 😊(tarifi vildan ergin isimli üyeden görüp denedim).

Karnıyarık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Tavuklu Pide
Kıymalı Rulo Patlıcan
Frozen Strawberry Soda
Nişastalı Poğaça
Poğaça
Pirinçli Enginar
Hdabla | © 2025 |