Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- ½ (yarım) su bardağı su (oda sıcaklığında)
- ½ (yarım) su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket instant maya
- ½ (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker (silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Kiraz domates
- Biber
- Beyaz peynir
Karnıyarık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; un hariç tüm gereçler yoğurma kabına alınır.
- Azar azar un ilavesiyle yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. 30 dk mayalanmaya bırakılır.
- O esnada domates ve biberler yıkanarak doğranır.
- Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılır.
- Her modül tezgahta yuvarlak olacak biçimde açılır. Her iki tarafına da uzun kesik atılır.
- Orta kısmına domates, peynir ve biber yerleştirilir. Yan kısımları çapraz biçimde kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelce ısıtılmış 170° fırında alt-üst ayarda pişirilir.
Afiyet olsun 😊(tarifi vildan ergin isimli üyeden görüp denedim).
Karnıyarık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






