Gökçeada Rum Kurabiyesi

Gökçeada Rum Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un(kavrulmuş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı olağan un
  • 1 su bardağı badem

Gökçeada Rum Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bıçak ile iri doğranmış bademleri tavaya koyup kısık ateşte kavurun.
  2. Farklı bir tavaya da unu koyup kavurun. (10 dakika kadar)
  3. Kavrulan un ve bademi uygunca soğutun.
  4. Derin bir kabın içerisine margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Ardından kavrulan unu ekleyip yoğurmaya başlayıp olağan unuda ek edin.
  6. Kurabiye hamurunuz hazır olduğunda son olarak bademleri hamurunuza ek edin.
  7. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  9. Fırından aldığınız kurabiyeleri soğuması için bekleyin.
  10. Soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun.

Gökçeada Rum Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
Yulaf Lapası
Spagetti Bolonez Tarifi – Kıymalı Domatesli Makarna Nasıl Yapılır? (Videolu)
Karnıyarık
Yumuşacık Kek
Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek
Hdabla | © 2025 |