Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
İç harcı için;
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Maydanoz (doğranmış)
Sos için;
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağı alalım ve kıymayı pişirelim, rengi dönene kadar.
- Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı ek edelim.
- Ardından salçaları ve baharatları ekleyelim.
- Son olarak su ve maydanoz ek edelim ve pişen harcımızı soğumaya bırakalım.
- Soyduğumuz patlıcanları bir 15 dk kadar tuzlu suda bekletelim acısının gitmesi için. Vaktin sonunda kurutalım.
- Bir tavaya biraz sıvı yağı ekleyip alacalı soyulan ve ortadan kesilip, çizik attığımız patlıcanları kızartalım.
- Arkalı önlü kızarttığımız patlıcanların ortasını açıp, tepsimize dizelim ve hazırlanan iç harcından ek edelim.
- Sos için; olan materyalleri karıştıralım ve tepsiye dökelim.
- Son olarak karnıyarıkların üzerlerine domates ve biber yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












