Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 tane ince uzun patlıcan
  • 350 gram kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kısım maydanoz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 turam kırmızı biber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kekik

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların kabuğunu şerit halinde soyuyoruz.
  2. Tuzlu suya atıp 10 dakika bekletip sıvı yağda kızartıyoruz.
  3. Güzelce kurulayalım patlıcanları tabi ki kızartmadan yoksa sıcak yağda sıçrar.
  4. Bir tepsiye dizelim. Kaşık yardımıyla karınlarını yaralım.
  5. Kıymayı bir tencerede güzelce kavuralım. Tane tane olana kadar.
  6. Küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları da içine atıp kavuralım.
  7. Sonra salça atıp bir iki dakika devam edelim, baharatların hepsini ekleyip 1 dakika daha kavuralım.
  8. Ocaktan çekelim, ince doğradığımız maydanozu içine atıp karıştıralım.
  9. Patlıcanları kıymalı harçla dolduralım.
  10. Tepsiye biraz tuzlu su yahut dileğe nazaran salçalı su dökelim.
  11. Üstünü yağlı kağıt ile kapatalım, sonra alüminyum folyayla sıhhat açısından.
  12. Fırında yarım 180 derecede sonra üstünü açıp hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Tavuk Makarna Menüsü
Avokadolu Meyveli Kup (Çok Pratik Az Malzemeli)
Fincan Böreği
Akışkan Nutellalı Muffin
Lokum Gibi Tadıyla Tavuk Taşlık
Havuçlu Tarçınlı Kek
Hdabla | © 2025 |