Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet havuç
  • Biraz ceviz

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikli olarak havuçları rendeleyip ek edeceğimiz kadar ceviz ile başka bir kaba alıyoruz.
  2. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, şeker, zeytinyağ ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. 2 su bardağı un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  4. Hazırlanmış olan kek hamuruna havuç ve cevizide ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Kek kalıbını tereyağ yahut margarin ile yağlıyoruz. Kekin yapışmaması için ben biraz un ekleyip kalıbı sallayıp fazla unu döküyorum.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.Herkese afiyet olsun 🌸.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı)
Berliner (Frambuaz Soslu)
Soslu Tavuk Baget
Balon Bazlama
Yoğurtlu Sebze Çorbası
Pırasalı Börek
Hdabla | © 2025 |