Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 3 adet havuç
- Biraz ceviz
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikli olarak havuçları rendeleyip ek edeceğimiz kadar ceviz ile başka bir kaba alıyoruz.
- Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, şeker, zeytinyağ ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
- 2 su bardağı un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Hazırlanmış olan kek hamuruna havuç ve cevizide ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek kalıbını tereyağ yahut margarin ile yağlıyoruz. Kekin yapışmaması için ben biraz un ekleyip kalıbı sallayıp fazla unu döküyorum.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.Herkese afiyet olsun 🌸.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

