Karnabaharlı Makarna
Karnabaharlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- Yarım haşlanmış karnabahar
- 250 ml süt
- 100 ml haşlanmış makarna suyu
- 1 diş iri sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Karnabaharlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı uygun tavaya alalım biraz tuz ve bir damla sıvı yağ ek edip haşlayalım.
- Yarım su bardağı suyundan ayıralım.
- Makarnayı haşlarken karnabaharın çiçeklerini ayıralım bol sudan geçirelim.
- Uygun bir tavaya gereğince su ek edelım ve karnabahar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Suyunu süzgeçten gecirelim.
- Karnabaharı derin bir kaba ek edelim sütü, makarna suyunu baharatları, sarımsağı ek edelim ve el blenderden geçirelim.
- Uygun bir tavaya karnabahar kremayı ek edelim biraz tekrar pişmeye bırakalım makarnayı ek edelim ve karıştıralım.
- Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Karnabaharlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













