Karışık Şiş

Karışık Şiş Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk şiş :
- 300/400 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- Granül sarımsak yahut 1 diş sarımsak
Ciğer şiş :
- 400/500 gram kuzu ciğer
- 200 gram kuzu iç yağı
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
Et şiş :
- 200/300 gram yağlı et
- Tuz
- Karabiber
Karışık Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk şiş : birinci olarak tavuk göğsünü küp küp doğrayalım, üstüne kimyon ,kırmızı toz biber, sıvı yağ ve tuz ekleyelim .
- Sarımsak granül yahut 1 diş ezilmiş sarımsak ve yağ sonra şişlere dizelim.
- Ciğer şiş : evvel ciğerin zarını temizleyelim .
- Ardından küp küp doğrayalım.
- Sonra üstüne karabiber ,tuz ,kimyon ekleyelim ve olmazsa olmazı iç yağ sırayla bir ciğer bir yağ sişlere dizelim.
- Et şiş : hafif yağlı etleri kuş başı halinde doğrayalım ve üstüne tuz karabiber ekleyelim ve şişlere dizelim.
Karışık Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



