Tavuklu Kremalı Mantarlı Makarna

Tavuklu Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema
  • 8 – 10 adet mantar
  • 2 su bardağı haşlanmış tavuk
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İstenen baharatlar

Tavuklu Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlayıp suyundan 1 bardak ayırın.
  2. Dikkat : sosu hazırlarken ocak daima en yüksek ayarda olsun. Yoksa mantar suyunu salar.
  3. Ayrı bir tencerede 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağında mantarları kavurun.
  4. 2 dakika sonra tavuk, makarna suyu ve krema ekleyip fokurdayana kadar pişirin.
  5. Fokurdayınca tuz ve istenen baharatları ekleyin.
  6. Sonra makarna üzerine sosu ekleyip karıştırın.Afiyet olsun.

Tavuklu Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastırmalı Humus
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

15 Dakikada Pratik Petibörlü Çikolata Topları – Kolay Çikolatalı Truff Tarifi (Videolu)
Kumlu Pasta
Muhallebili Yalancı Ekmek Kadayıfı (Yiyen Herkes Tarifini İsteyecek)
Karışık Pide
Dereotlu Rulo Poğaça
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)
Hdabla | © 2025 |