Karamelli Soğuk Kahve
Karamelli Soğuk Kahve Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 2-3 tatlı kaşığı karamel sos
- 1-2 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- 4-5 küp buz
Üzeri için;
- Ekstra karamel sos
Karamel sos için
- 1 su bardağı toz şeker (200 g)
- 3 yemek kaşığı tereyağı (45 g)
- 1 çay bardağı krema (100 ml yoksa süt kullanabilirsin, fakat krema daha ağır olur)
Karamelli Soğuk Kahve Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kahveyi sıcak suyla (az miktarda) çözdür, soğuması için kenara al. Blendera süt, kahve, şeker ve 2 tatlı kaşığı karamel sos ekle.
- Buzları ek edip 30-40 saniye kadar köpüklenene dek karıştır. Bardağın iç kenarlarına karamel sos gezdir. Kahveyi bardağa dök. Üzerine krem şanti sıkıp, karamel sosla süsleyebilirsin.
- Karamel sos için; kalın tabanlı bir tencereye şekeri koyun, orta ateşte tahta kaşıkla karıştırmadan erimesini bekleyin. (ara orta tencereyi sallayabilirsiniz, fakat çok karıştırmayın ki kristalleşmesin)
- Şeker büsbütün eriyip altın rengi alınca tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın. Ocağı kısın, yavaşça kremayı ekleyin (bu sırada kabarır, dikkatli olun) karışım homojen olana kadar 1-2 dakika karıştırın.
Karamelli Soğuk Kahve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







