Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)

Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç (4 yemek kaşığı)
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt ( nişastayı açmak için)

Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç yıkayıp süzülür uygun tencereye alınır ve su eklenir.
  2. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  3. Suyunu çektikten sonra süt ve vanilya eklenir.
  4. Orta ateşte orta ara karıştırılır.
  5. Bir yandan da nişasta süt ile açılır kaynamaya başlayan süte nişasta ve şeker eklenir ve karıştırılır orta ateşte çok süratli olmasın 15 dk kaynatılır.
  6. Daha sonra güveçlere hisse edilir fırın tepsisine yarıya kadar su eklenir üzerinin güzelce kızarması için kabuklaşmasını beklerseniz daha düzgün sonuç elde edilir birde çok az şeker serpiştirebilirsiniz.
  7. Kendi fırınınıza nazaran ısıyı ayarlayın her fırın farklı yüksek ayarda ve fırının en son katına tepsiyi yerleştirin üstü kızarana kadar bekleyin.
  8. Çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelen sütlacımızı buzdolabına kaldırabiliriz ne kadar çok beklerse o kadar hoş oluyor tavsiyem bir gece dolapta beklemesi pastanedekilerden bile daha hoş oluyor. Deneyeceklere afiyetler olsun.

Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Somonlu Salatalık Salatası
Nohutlu Yeşil Mercimek Çorbası
Yoğurtmaç
Hızlı Kuru Fasulye
Yelpaze Baklava
Kremalı Tavuk Ve Makarna
Hdabla | © 2025 |