Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta

Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Biskuvili kisim için;

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
  • 150 gram tereyağ yahut margarin

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanillin
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolu granül nescafe
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Karamel sos için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı dolu nişasta

Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri rondodan toz haline getirelim bir kaba koyalım üzerine eritilmiş tereyağ ve cevizi ek edip yeterlice homojen kıvama alalım ve bir su bardağın bir parmak eksik olacak formda bardağa koyalım sonra kalan bisküvili karışımdan.
  2. Hamuru iki eşit kesime elimizle bölüp bırakalım.
  3. Muhallebi için; un, nişasta, toz şeker, nescafe, kakao yeterlice homojen kıvama getirelim yumurta sarısı koyalım ve sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım sonra orta beğenilen daima karıştıralım ki tabanı tutmasın topak olmasın. Fokurdamaya başladığı an altını kısıp vanilin ek edip düzgünce karıştıralım kapatalım.
  4. Yuvarlak pasta kalıbı yada kelepçeli kaba alıp iki eşit modüle böldüğümüz bisküvili karışımdan bir kısmını bardak yardımıyla düzgünce bastırarak kalıbın tabanına koyalım.
  5. Üzerine muhallebiden koyalım tekrar ikinci katınada tıpkı halde bisküvili karışımdan koyup tekrar muhallebi koyalım.
  6. Karamel sosu hazırlayalım. Su, nişasta, süt karıştırıp bir kenarda bekletelim sonra ocağın en kısık beğenilen tavaya toz şeker koyup erimesini sağlayalım hiç karıştırmayalım erimeye başlayana kadar.
  7. Eridikten çabucak sonra tereyağ ek edip uygunca karıştıralım sonra çok dikkat ederek nişastalı sütlü karışımı ek edelim sertleşecektir korkmayın karıştırmaya devam edelim yeterlice kıvam alana kadar. Sonra çabucak muhallebinin üstüne dökelim.
  8. En başta şu bardağına ayırmış olduğumuz bisküvili karışımı yalnızca kenarlara gelecek biçimde süsleyelim.

Not olarak: Pasta kalıbı, kelepçeli kalıbı olmayan altarnetif olarak borcamda da yapabilir inanılmaz lezzetli fırınsız pasta tadına bayılacaksınız bisküvi tercih dileyen 4 paket burçakta kullanabilir yada yalnızca petibör de kullanabilir hem ekonomik hemde meskendeki gereçlerle doğum günü pastası olarak hemde özel günlerde konuklarınızın seveceği çok hoş pasta herkesin seveceği kusursuz fırınsız pastayı kesinlikle deneyin. Fotoğraflarınızı benimle paylaşın şimdiden afiyet olsun ☺

Buz dolabında 4-5 saat bekletelim, şayet vaktiniz varsa kesinlikle geceden yapın cok hoş kıvam alacaktır.

Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkadan Çıtır Cips
Havuç Turşusu
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Susamlı Mini Kurabiye
Zerdeçallı Tavuk Çorbası
Fırında Soslu Palamut
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet