Kumpir

Kumpir Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet büyük uzunluk patates
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 100 gram tereyağı
  • 250 gram rus salatası
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı turşu
  • 1 bardağı turşu zeytin
  • İsteğe bağlı sosis, haydari vs eklenebilir
  • Ketçap
  • Mayonez

Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri 250 derecede alt üst ayarında 1 buçuk saat fırınlayalım. (fırın tipine nazaran fan ayarında 1 buçuk saat de pişirilebilir).
  2. 1 buçuk saat sonra orta ara patateslere bıçak batırıp denetim edelim.
  3. Bıçak tabanına kadar çarçabuk gidiyorsa pişmiştir.
  4. Patatesler pişerken başka materyalleri hazırlayalım turşuları doğrayalım turşu zeytinleri doğrayalım ve kaşarı rendeleyelim.
  5. Patatesi fırından çıkardıktan sonra ortadan yaralım evvel patatesi tatlı kaşığıyla karıştıralım.
  6. Ardından içine 1-2 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  7. Sonra kaşarı ekleyelim ve yeniden karıştıralım.
  8. Son olarak bütün materyallerden istediğimiz kadar ekleyip üzerine ketçap mayonez sıkıp servis edelim.

Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keçiboynuzu Unlu Pankek
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Limonata (Çok Lezzetli)
Patatesli Mantar Sote
Yuvarlak Bisküvi İle Pasta Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |