Karalahana Turşusu

Karalahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyükçe karalahana
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Karalahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanayı yıkayıp incecik doğrayalım leğene alıp üzerine su koyup güzelce ovalım.
- 5-10 dakika ovalım, o mor rengi suya çıksın.
- Suyunu döküp lahanayı süzgeçe alalım .
- Suyu süzülünce leğene alıp üzerine limon tuzunu ve tuzunu koyup bir 5 dakika ovalım.
- Bir yarım saat dinlensin ,sirkeyi koyup karıştıralım .
- Kavanoza koyalım ,kalan suyu üzerine ekleyip, kapağını sıkıca kapatalım .
- Buzdolabına koyalım, 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.
Karalahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













