Karalahana Turşusu

Karalahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyükçe karalahana
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Karalahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı yıkayıp incecik doğrayalım leğene alıp üzerine su koyup güzelce ovalım.
  2. 5-10 dakika ovalım, o mor rengi suya çıksın.
  3. Suyunu döküp lahanayı süzgeçe alalım .
  4. Suyu süzülünce leğene alıp üzerine limon tuzunu ve tuzunu koyup bir 5 dakika ovalım.
  5. Bir yarım saat dinlensin ,sirkeyi koyup karıştıralım .
  6. Kavanoza koyalım ,kalan suyu üzerine ekleyip, kapağını sıkıca kapatalım .
  7. Buzdolabına koyalım, 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Karalahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalp Pasta (Mini Ölçü) (Videolu)
Islak Kek
Çilekli Magnolia
Un Kurabiyesi
Diyet Pankek
Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |