Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı un
- 4,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 50 gram tereyağ
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerede tereyağ eritilir üzerine un eklenir, unun rengi hafif dönene kadar kavrulur, üzerine süt eklenir bu esnada daima karıştırılmalı ki muhallebi topaklanmasın sonrasında şeker eklenir pişmesine yakın şekerli vanilin eklenir.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılarak kaplara eklenir. Kıvamı biraz cıvık olacak bu türlü tadı hakikaten çok lezzetli oluyor.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk pişirilir. (fırının üst kısmını tercih ederseniz üstleri biraz yanacaktır)
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

