Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yahut tereyağ
- 2 adet yumurta beyazı (yumurta beyazı bir bardağa alınacak üzerine ılık su doldurulacak)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 3,5 su bardağı un (yeteri kadar ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyin)
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta sarıları
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına 3 su bardağı unu alıp ortasını açalım.
- İçerisine maya ,tuz ,şeker ,yumuşamış tereyağı, su ve yumurta beyazını alıp karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru toparlamak için ayırdığımız yarım su bardağı unu da ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
- Elimizde hafif üzerine bastıralım ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürelim çatalla çizikler yapın.
- Fırını sıcak tutma ayarına getirip 75 derecede tepsiyi içine koyalım.
- 45 dakika bekletelim daha sonra 200 dereceye ayarlayıp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim afiyetle😋😋.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


