Karabuğday Salatası

Karabuğday Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday (Greçka)
- 1 su bardağı nohut
- 1 orta uzunluk pancar (Büyük de olabilir)
- 2 orta uzunluk havuç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3-4 adet taze soğan
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Tercihen nar ekşisi
Karabuğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karabuğday bir gece evvelden yıkanıp limonlu suda da bekletilir. 7-8 saat kafidir.
- Nohudunuz da bir gece evvelce ıslatılıp haşlanır.
- Karabuğday süzülüp haşlanıp soğuyan nohut ile karıştırılır.
- Sırasıyla yeşillikler doğranıp eklenir.
- Pancar ve havuçlar rendelenip eklenir.
- Limon ve zeytinyağı sosu ve tuz eklenip karıştırılır.
- 1-2 saat evvelden hazırlanmış olursa gereçleri birbirine harman olur.
Karabuğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
