Kar Gibi Bembeyaz Gelin Tatlısı

Kar Üzere Bembeyaz Gelin Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (1,5/2 bardak gibi)
Islatmak için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 çorba kaşığı toz şeker
Kreması;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti (bazen labne peynir de ek ediyorum)
Üzeri için;
- Bol hindistan cevizi
Kar Üzere Bembeyaz Gelin Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk etapta yumurtaları şekerle pamuk üzere oluncaya kadar çırpın.
- Püf noktası yumuşak ve uygun çırpılmış olarak hazırlanması unutmayın lütfen.
- İlavelerini de katarak kekimizi hazırlayıp 170-180 derece fırına veriyoruz.
- Bu sırada ılık süt ile şekerini eritip hazırlıyorum,kek fırından çıkınca sıcak dökmeyin biraz sıcağı geçsin hamurlaşmasın, soğuduktan sonra kaşık ile azar azar ıslatın.
- Krema materyallerini tencere de pişiriyorum, vanilyayı en sona bırakırım, ocağın altını kapatınca içine karıştırırım ki daha çok kıvamı muhakkak olsun.
- ***Aslında tanımımda labne peyniri yok!!.Ama bizim çocuklar için hem lezzeti arttırdığına inanıyorum hemde labne katınca ben daha çok seviyorum.Elbette tercih sizin.
- Üzerini kar üzere yapan olmazsa olmazımız hindistan cevizi 🙂
.***Son olarak geceden yapmanızı tavsiye ediyoru,Afiyet bal şifa olsun.
*** Yapılışını da youtube kanalımda görüntü dan izleyebilirsiniz ekledim.
Kar Üzere Bembeyaz Gelin Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


