Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • ️4 adet yufka (yufka)
  • ️200 gr beyaz peynir
  • ️250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

️Sos için;

  • ️3 adet yumurta
  • ️280 ml süt
  • ️180 ml sıvı yağ
  • ️200 ml maden suyu
  • ️1 çay kaşığı tuz

Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sosla başlıyoruz. Tüm gereçleri bir kaseye koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  2. Yufka yapraklarını yuvarlayıp 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
  3. Hamuru kestikten sonra bir borcama yarısını yay ıyorsunuz.
  4. Şimdi sosun yarısını yufkaların üzerine dökün.
  5. Beyaz peynirini ve rendelenmiş peyniri yufkaların üzerine yayın.
  6. Şimdi yufkaların öbür yarısını da peynirin üzerine yerleştirip kalan sosu üzerine dökün.
  7. Pişmemiş böreğinmizi 40 dakika dinlendirelim.
  8. Şimdi böreği 220 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 40 dakika pişirin.

Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:5 Dakikada Supangle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çılbır
Çubuk Pankek
El Açması Baklava
Soslu Kabak Yemeği
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2024 |