Kapya Biberli Poğaça
Kapya Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 100 gram beyaz peynir
- 1 pk kabartma tozu
- Kırmızı toz biber
- 3 su bardağı yulaf
- Tuz
Kapya Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt,yumurta ve sıvı yağ güzelce karıştırılır.
- Daha sonra yulaf eklenip karıştırıldıktan sonra üzerine bir kapak kapatılıp 20 dk yulafların yumuşaması beklenir.
- Sonra sırasıyla beyaz peynir ,kabartma tozu ,kırmızı toz biber, ince kıyılmış kapya biber eklenir.
- Kullanılacak peynire nazaran tuz ölçüsü ayarlanır.
- Elle hal verilen poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır ve 175° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Kapya Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







