Kapya Biberli Poğaça

Kapya Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 pk kabartma tozu
  • Kırmızı toz biber
  • 3 su bardağı yulaf
  • Tuz

Kapya Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt,yumurta ve sıvı yağ güzelce karıştırılır.
  2. Daha sonra yulaf eklenip karıştırıldıktan sonra üzerine bir kapak kapatılıp 20 dk yulafların yumuşaması beklenir.
  3. Sonra sırasıyla beyaz peynir ,kabartma tozu ,kırmızı toz biber, ince kıyılmış kapya biber eklenir.
  4. Kullanılacak peynire nazaran tuz ölçüsü ayarlanır.
  5. Elle hal verilen poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır ve 175° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.

Kapya Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Krakerler (Videolu)
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Havuçlu Rulo Pasta (Pratik ve Lezzet Garantili)
Bisküvili Latte Pasta
Diyet Sufle
Fırında Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |