Kaptandan Muhteşem Revani Yoğurt Tatlısı

Kaptandan Süper Revani Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat

Şurubu için;

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 10 damla limon

Kaptandan Süper Revani Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; tüm gereçleri karıştıralım. Ben evvel sıvıları karıştırıyorum. Sonra başkalarını ekliyorum.
  2. Yani evvel yumurta ve yoğurt, sonra toz şeker ve irmik en sonda un. Unun son bardağını en son ekliyorum.
  3. Kabartma tozu ve karbonatı karıştırdıktan sonra bir 15 dk bekletiyorum.
  4. Tepsiye dökmeden evvel biraz margarin ile tepsiyi yağlamak lazım. Bunun için ben tepsiyi ısıtıyorum. Fırına girmeden evvel ön ısıtma âlâ oluyor. Kabarmasını hızlandırıyor. Tepsiye dökmeden evvel akışkan bir kıvamda olması lazım, unu fazla konursa kıvamı katılaşır ve az kabarır.
  5. Malzemleri hazırladıktan sonra karıştırmadan evvel fırını yakmak lazım. Hoş kabarması için fırının en az 150 derece olması gerek ve bir kez fırına koyduktan sonra en alta yakın bir düzeye koymak lazım, en az 20 dakika kapağı açmadan kabarmasını sağlamak lazım.
  6. Bu ortada şurup hazırlanır. Kaynadıktan sonra 10 damla limon eklenir ve 2 dk daha kaynatılır. Tatlı ve şurup ikisi de ılık iken şuruplama yapılır.
  7. Pişmesi için evvel altının pişmesi sonra da üstünün pişmesi ve kızarması lazım alt taraf kenarları hafif tepsiden ayrılınca fırında üst kısma alınabilir. Üstü de piştikten sonra çıkartılır ve üzerinde bir bez serilerek yaklaşık 30 dk dinlendirilir.
  8. Şuruptan evvel uygun formda baklava yahut kare halinde üst kısmı zedelemeden bıçakla kesilir.
  9. Surup ve pişirilen tatlı her ikisi de ılık iken şuruplama yapılır. Daha sonra üzerine şurup gezdirilir. Ve en az 1 saat şurubu çekmesi beklenir.

Not:Bu tanımı tekraren denedim. Bazen 4 kat gereç ile 50 kişilik yaptım. Hiç şaşmadı. Her vakit çok hoş kabarmıştır. Sade, çok lezzetli, kokusuz, yapması ve pişirmesi çok kolay kusursuz bir tatlı. Sonraki güne kalırsa buzdolabında bizim şamişi dediğimiz kıvama geliyor. Afiyet olsun.

Kaptandan Harika Revani Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Kaşarlı Köfte
Muzlu Fit Pankek (Şekersiz)
Patlıcanlı Börek
Haşhaşlı Çörek
Ganitürlü Tavuk Sarma
Yeşil Rüya
Hdabla | © 2025 |