Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ (185 ml)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına süt, su,, toz şeker,mayayı koyup 15 mayalandıralım.
  2. Daha sonra sıvı yağ ,yumurta akı ,un ve tuzu koyup denetimli bir biçimde yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur olmalı.
  4. Hamuru 45 mayalandıralım sonra 4 eşit modüle bölüp açalım orta uzunluk tepsi büyük lüğünde açıp iç harcı sürelim .
  5. Rulo sarıp 2 parmak kalınlığı da kesip fotoğraftaki üzere tepsiye dizip 30 dk mayalandıralım.
  6. 170 derece fırında fansız üzeri kızarana kadar pişirelim.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Acıbadem Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Buzluk Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Pankek
Tavuklu Sebze Çorbası
Pide İçi
Krep Suşi
Orijinal Pastane Açması
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom