Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 1 adet soğan (ben ekstra 1 adet de mor soğan kullandım)
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates (ben 5-6 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Yufka sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım ve uygun bir tavaya alalım.
  2. Üzerine sıvı yağı da ekleyip kavuralım.
  3. Bir yandan patlıcanları soyup çok ince olacak formda doğrayalım.
  4. Kavrulan soğan ve biber üzerine salça ve domatesi ekleyelim.
  5. Üzerine patlıcanları da ekleyelim.
  6. İyice kavuralım ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  7. 1 adet yufkayı serelim sosu sürüp kenarları katlayalım.
  8. Harçtan ekleyip saralım 4 parmak genişliği kadar aralıklarla keselim ve tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
  10. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Gevrekli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi (Videolu)
Nefis Muzlu Rulo Pasta
Sıcak Yulaf Kasesi
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam
Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari
Hdabla | © 2025 |