Kapkek Tarifi
Kapkek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağından birazcık fazla un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- İsteğe nazaran ceviz fındık
Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, kekin püf noktası şeker ve yumurtanın hoş çırpılması.
- Diğer materyalleri ekliyoruz sırayla.
- Hepsini homojen karışım elde ettikten sonra kapkek kalıplarına döküyoruz.
- Üzerine damla çikolata atabiliriz.
- 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun ;).
Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










