Kapkek Tarifi

Kapkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağından birazcık fazla un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • İsteğe nazaran ceviz fındık

Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, kekin püf noktası şeker ve yumurtanın hoş çırpılması.
  2. Diğer materyalleri ekliyoruz sırayla.
  3. Hepsini homojen karışım elde ettikten sonra kapkek kalıplarına döküyoruz.
  4. Üzerine damla çikolata atabiliriz.
  5. 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun ;).

Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa
Çeşmi Nigar Çorbası
Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Mini Tarif)
Gelin Turşusu
Az Fındıklı Ama Lezzetli Cookie
Beyti Kebap
Hdabla | © 2025 |