Az Fındıklı Ama Lezzetli Cookie

Az Fındıklı Lakin Lezzetli Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- Tereyağı (80 g)
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı fındık
Az Fındıklı Ancak Lezzetli Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını mikrodalga eritin yahut cezvede de olur fakat erir erimez ocaktan alın yani rengi değişmesin.
- Beyaz şeker ve pekmezi homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
- Eritilmiş tereyağını şeker karışımına ekleyip karıştırın.
- Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek 2-3 kerede ekleyin ve karıştırın.
- Fındığı buzdolabı poşetin içine koyup bardakla yavaşça kırın biraz toz olsun ana hala lisana gelecek biçimde fındık modülleri kalsın.
- Fındığı hamura ekleyip karıştırın her yerine dağılsın.
- Hamuru kaşıkla porsiyonlayun yuvarlayun.
- Hamuru toplarını 30 dakika buzdolabunda dinlendirin.
- Tepsiye aralukla dizin. Evvelden ısıtılmış 180c fırında 9-10 (en fazla 12 olur) dakika pişirin (sakın daha fazla tutmayın!!).
- Sunum için en az 10 dk soğusun bu biçimde tam kıvamını yakalayacak.
Az Fındıklı Ancak Lezzetli Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

