Kapalı Burger

Kapalı Burger Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Aldığı kadar un

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize soğan için ;

  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • İsteğe bağlı bir çay kaşığı hardal
  • Turşu
  • Kaşar yahut chedar

Kapalı Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz, üstünü örtüp mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Uygun bir tava kıymayı ve gereken gereçleri ekleyip 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
  3. Ardından kavanoz kapağına buzdolabı poşeti geçirerek köfteyi içine alarak biçim verip bir tepsiye alıp buzdolabına alıyoruz.
  4. Daha sonra piyaz doğradığımız soğanı bir tavaya alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ,1 çay kaşığı tuz ekleyip kavuruyoruz ,kavrulduktan sonra 2-3 yemek kaşığı su ekleyip suyunu çektiriyoruz.
  5. Daha sonra köfteyi yağsız yapışmaz tavada birkaç dakika kızartıyoruz.
  6. Mayalanmış olan hamuru eşit bezelere ayırıyoruz akabinde hamuru ellerimizle açıp köfteyi akabinde soğanı sosunu turşuyu en son kaşarı ekleyip kapatıyoruz.
  7. Tepsiye alıp 10 dakika kadar bekletiyoruz ,daha sonra yumurta sarısı susam döküp 200 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Yapacağınız büyüklüğe nazaran değişebilir lakin ben de 5 adet burger çıktı.

Kapalı Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yaprak Sarma
Yalancı Tavuk Göğsü
Erikli Fresh Salata
Mercimek Köftesi
Saray Sarması
Soğan Salatası
Hdabla | © 2025 |