Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 kol yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sunum için:

  • Limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız tencerenin içerisine yıkadığımız kırmızı mercimeği ve suyu alarak yeterlice yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
  2. Suyunu çektikten sonra üzerine ince bulguru ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Ayrı bir tencere içerisine sıvı yağı alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Ardından salçayı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuraralım.
  5. Dinlenen mercimeklerimizi bir kap içerisine alalım, üzerine salçalı sosu ve baharatları ekleyerek elimizle yoğuralım.
  6. İnce kıydığımız yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek tekrar yoğuralım.
  7. Ardından harcımızdan modüller kopartarak elimizde yuvarlayalım ve servis tabağına alalım. Limon dilimiyle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun 😋

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Muffin Kek
Özbek Pilavı
Havuçlu Cevizli Kış Keki
Çilekli Matcha Latte
Mini Bazlama
Beyti
Hdabla | © 2025 |