Saray Sarması

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler

Saray sarması için;

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Kakaolu muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Toz fıstık

Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kakaolu muhallebi için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu tencereye alıp karıştırarak pişirelim (sade yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un ekleyin)
  2. Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilya ekleyelim. Tereyağı içinde eriyene kadar karıştıralım.
  3. Fırın tepsisinin üzerini streç ile kaplayalım. Hindistan cevizini üzerine serpelim. Ve elimizle düzleyelim.
  4. Muhallebiyi dökelim tepsinin her yerine.
  5. Muhallebinin heryeri düz ve eşit olması için pasta sıvama bıçağı, spatula ya da kaşık ile yayalım.
  6. Muhallebi soğuyana kadar oda sıcaklığında dinlendirelim.
  7. Bu ortada kremşanti için karıştırma kabına süt ve kremşantiyi alalım. Kıvam alana kadar çırpalım.
  8. Soğuyan muhalebinin üzerine kremşantiyi yayalım. 1 saat buzdolabına atalım.
  9. Dinlenen tatlımızı 12 eşit modüle bölelim.
  10. Streçten takviye alarak her dilimi yavaşça kaldırıp rulo formunda saralım.
  11. Ben üzerini toz fıstık ile süsledim. Siz dilediğiniz üzere süsleyin.

Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Çorbası
Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Patlıcan Salatası
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
+6 Ay Bebek Ek Gıda
Hdabla | © 2025 |