Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır )

Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır ) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Susam
Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağını alalım.
- Üzerine yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ek ederek karıştıralım.
- Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Kıvamı tutturabilmek için 5 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Kıvam alan hamurumuz hal vermeye hazır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim.
- İki ucunu birleştirerek simit biçimini verelim.
- Şekillendirdiğimiz simitleri evvel ayırdığımız yumurta akına, akabinde susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.
- Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





