Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır )

Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağını alalım.
  2. Üzerine yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ek ederek karıştıralım.
  3. Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  5. Kıvamı tutturabilmek için 5 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  6. Kıvam alan hamurumuz hal vermeye hazır.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim.
  8. İki ucunu birleştirerek simit biçimini verelim.
  9. Şekillendirdiğimiz simitleri evvel ayırdığımız yumurta akına, akabinde susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.
  10. Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Anne Kurabiyesi
Kapya Biber Sarması (Şık Sunumuyla Sofralarınıza Renk Katacak )
3 Yemek Kaşığı Pastası
Fırında Levrek
Gün Menüsü
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |