Kalpli Kurabiye Tarifi

Kalpli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 limonun kabuğu
- 1 yumurta akı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-2,5 su bardağı un
Sosu için;
- Reçel
Kalpli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında ki tereyağı ile pudra şekerini güzelce yoğurun.
- Ardından yumurta akını ve limon kabuklarını ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Geri kalan materyalleri ekledikten sonra hamuru güzelce yoğurun ve dinlenmesi için 20-25 dakika dolaba kaldırın.
- Sonradan kurabiyelere halini verdikten sonra 160-170 derece fıırında 15 dakika denetimli formda pişirelim.
- Kurabiyelerin birinci sıcağı çıktıktan sonra reçeli kalpi formun içine koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalpli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


