Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • 1 şu bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Tencereye şeker ve suyu alalım kaynayınca altını kısalım bir dilim limonu atalım.
  3. 10 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Hamurumuz için gerekli gereçlerin hepsini bir kabın içine alalım kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  5. Rendenin üzerinde yada nihalenin üzerine bastıralım. Ortasına ceviz koyup kapatalım fırın tepsisine dizelim 200 derecede altı üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim.
  7. 2 saat dinlendikten sonra üzerini toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator Tarifi ( Birde Böyle Deneyin )
Tutmaç Çorbası
Trileçe (Videolu)
Milföylü Patates Mantısı
İç Midyeli Pilav
Köfteli Hünkar Beğendi
Hdabla | © 2025 |