Kalburabastı
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İçi için;
- 1 şu bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Tencereye şeker ve suyu alalım kaynayınca altını kısalım bir dilim limonu atalım.
- 10 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için gerekli gereçlerin hepsini bir kabın içine alalım kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Rendenin üzerinde yada nihalenin üzerine bastıralım. Ortasına ceviz koyup kapatalım fırın tepsisine dizelim 200 derecede altı üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim.
- 2 saat dinlendikten sonra üzerini toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












