Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan)

Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- Vanilya
- 3,5 su bardağı un (toparlandığı kadar)
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetini hazırlayalım ki, kurabiyeler pişene kadar sıcağı gitsin. Su ve şeker bir tencere içerisinde kaynatılır. Daha sonra soğuması için bir kenara alınır.
- Daha sonra derince bir kap içine teremyağ, sıvı yağ, şeker, kakao, yumurta, ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Sonrasında un azar azar ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizelim.
- 170 derecelik evvelce ısıtılmış fırında denetimli bir formda 15-20 dakika pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra birinci soğuğu geçince şerbetin içine batırılıp tepsiye dizilir. Artan şerbeti üzerinde gezdirelim.
- Şerbetini düzgünce çektikten sonra bir servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz formda süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🦋
Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





