Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Yufkaların ortasına sürmek için

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • Peynir
  • 6 kısım maydanoz
  • Çeçil peyniri kullandım kaşar da kullanılabilir
  • Açmak için un

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yumurta tuz ve hamuru güzelce karıştırıp yoğuruyoruz, ele yapışan bir hamur elde ediyoruz muhakkak un eklemiyoruz bu esnada yoksa hamur güç açılır hamurları beze yapıp 1 saat dinlendirelim.
  2. O esnada içini hazırlayalım maydanozu ince ince doğrayıp peynirlerle karıştıralım.
  3. Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp karıştıralım.
  4. Bezeleri tek tek açabildiğimiz kadar açalım ben davul fırın tepsisi ebatında açtım 👍✅.
  5. İlk yufkayı haşlamıyorum en alta yağ sürüp üzerine haşlanmamış yufkayı serdim sonra fırça yardımıyla yağ gezdirdim.
  6. Derin bir tencerede suyu kaynatalım ve içine 4 yemek kaşığı tuz ekleyelim yufkayı içine atalım yapışmaması için bir kepçe yada kaşık kullanalım.
  7. Ben 20 saniye içinde bekletip çıkarıyorum sonra buzlu suda yıkayıp suyunu süzüp tepsiye diziyorum.
  8. Üzerine yağ gezdiriyoruz 6 adet yufkayı tamamladıktan sonra üzerine peyniri dizdim ve tekrar yufka yağ sürecine devam ettim.
  9. Daha sonra üzerine yağ gezdirip fırında 210 derecede altlı üstlü pişirdim daima denetim ettim pişmiş mi diye ☺️deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:1 Yumurta İle 8 Kase Krem Karamel
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak Karadeniz Usulü
Karışık Poğaça
Poğaça Tarifi ( Puf Puf)
Yoğurtlu Aysberg Salatası
Karnabahar Mantısı
Fırında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet