Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
Yufkaların ortasına sürmek için
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
- Peynir
- 6 kısım maydanoz
- Çeçil peyniri kullandım kaşar da kullanılabilir
- Açmak için un
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yumurta tuz ve hamuru güzelce karıştırıp yoğuruyoruz, ele yapışan bir hamur elde ediyoruz muhakkak un eklemiyoruz bu esnada yoksa hamur güç açılır hamurları beze yapıp 1 saat dinlendirelim.
- O esnada içini hazırlayalım maydanozu ince ince doğrayıp peynirlerle karıştıralım.
- Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp karıştıralım.
- Bezeleri tek tek açabildiğimiz kadar açalım ben davul fırın tepsisi ebatında açtım 👍✅.
- İlk yufkayı haşlamıyorum en alta yağ sürüp üzerine haşlanmamış yufkayı serdim sonra fırça yardımıyla yağ gezdirdim.
- Derin bir tencerede suyu kaynatalım ve içine 4 yemek kaşığı tuz ekleyelim yufkayı içine atalım yapışmaması için bir kepçe yada kaşık kullanalım.
- Ben 20 saniye içinde bekletip çıkarıyorum sonra buzlu suda yıkayıp suyunu süzüp tepsiye diziyorum.
- Üzerine yağ gezdiriyoruz 6 adet yufkayı tamamladıktan sonra üzerine peyniri dizdim ve tekrar yufka yağ sürecine devam ettim.
- Daha sonra üzerine yağ gezdirip fırında 210 derecede altlı üstlü pişirdim daima denetim ettim pişmiş mi diye ☺️deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












