Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un(aldığı kadar)

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 10 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi, ceviz yahut antep fıstığı

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Suyu ve şekeri kazana alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca limonu ek edelim.
  3. Biraz daha kaynayıp kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamuruna geçelim. Yumurta, süt, oda sıcaklığında tereyağ, sirkeyi karıştıralım.
  5. Üzerine elenmiş pudra şekeri, kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  7. Topları tepsiye dizelim.
  8. 180 derece fırında biraz kabarıp çatlaklar olana kadar ve içi çiğ kalmayacak halde 20 dk kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
  10. Üzerine şerbetini dökelim.
  11. Birkaç saat dinlendirelim şerbetini çekmesi için.
  12. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Taze Fasulye Konserve
Pirinçli Yoğurt Çorbası
Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin)
Yoğurtlu Köz Biber
Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı)
Hdabla | © 2025 |