Kakaolu Islak Kurabiye
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un(aldığı kadar)
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 10 damla limon suyu
Üzeri için;
- Hindistan cevizi, ceviz yahut antep fıstığı
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Suyu ve şekeri kazana alalım.
- Kaynamaya başlayınca limonu ek edelim.
- Biraz daha kaynayıp kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuruna geçelim. Yumurta, süt, oda sıcaklığında tereyağ, sirkeyi karıştıralım.
- Üzerine elenmiş pudra şekeri, kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Topları tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında biraz kabarıp çatlaklar olana kadar ve içi çiğ kalmayacak halde 20 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
- Üzerine şerbetini dökelim.
- Birkaç saat dinlendirelim şerbetini çekmesi için.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








