Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin)

Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

Makarnayı haşlamak için;

  • 1 paket kalem makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet tüm tavuk göğsü
  • 1 paket sıvı krema
  • 400 gram mantar
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye su ve tuz ekleyip, kaynatalım.
  2. Kaynayan suya makarnayı ek edip 7 dk haşlayalım.
  3. Daha sonra zerdeçal ekleyip,5 dakika kadar haşlaya devam edelim. (fazla haşlamayın makarnalar parçalanır. Markalara göte farklılık gösterebilir. )
  4. Haşlanan makarnanın suyundan haşlama süreci bittikten sonra bir kepçe ayıralım.
  5. Ocağımıza uygun bir tavayı alıp zeytinyağ, tereyağ ekleyelim.
  6. Küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip,suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Mantarların dışını soyup dilimleyip, ekleyelim.
  8. Suyunu salıp çekene kadar pişirip,krema,baharatlar ve kaşarı ek edip, karıştıralım.
  9. Bir taşım kaynatıp,ocaktan alalım.
  10. Büyük bir tencereye haşlayıp,suyunu süzdüğümüz makarnayı alalım ve üzerine hazırladığımız sosumuzu ek edip,karıştıralım. Bir taşım pişirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 🥰💐.

❗️(tarif ölçülerini yarı yarıya kullanabilirsiniz. )❗️.

Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Limonata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarma İçi Hazırlama
Buz Gibi Ev Yapımı Limonata
Dereotlu Peynirli Poğaça
Çilekli Yoğurt
Yumurtasız Köfte
Portakallı Çikolatalı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |