Kakaolu Islak Kurabiye
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Şerbeti kesinlikle evvelce hazırlayıp soğutmalısınız.
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencerenin içine bir buçuk su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker alıp kaynatalım hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından yumurtayı ve margarini bir kaban alıp karıştıralım.
- Diğer materyalleri (sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya) yavaş yavaş alıp karıştıralım.
- En son un ile yumuşak lakin ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un atalım. 2,5 su bardağı kâfi oluyor.
- 170 derecede 15 dakika pişmesi kâfi çıkarttıktan sonra şerbetimizi tek tek bulayarak borcamın içine alabiliriz.
- İsteğinize nazaran üzerine çikolata sos dökebilir, süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🪷.
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





