Kakaolu Islak Kek

Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1,4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Çikolatalı sos;
- 1 paket çikolatalı sos
- 3 kaşık kakao
- Yarım çay bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
Kakaolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kakaolu ıslak kek hazırlanışı için; yumurtalar ile şekeri güzelce çırpıyoruz sütü ve yağı ekleyip üzerinde beyaz köpükler oluşana kadar karıştırıyoruz kakaoyu ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Kek hamuru karışınca kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz üzerinede unu ekleyerek karıştırıyoruz bir borcama döküp, evvelden ısıtılmış 180° fırına keki veriyoruz.
- Sosun hazırlanışı için; bir kaba sütü alıp, içine çikolatalı sosu, kakaoyu ve şekeri ekliyoruz, güzelce çırpıyoruz kek piştikten sonra kekin üzerine delikler açıp daha kek sıcakken üzerine sosumuzu döküp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Püf noktaları:Kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra çabucak unu verip, fırına veriyoruz, şayet çarçabuk fırına vermezsek kek hamurumuz kabımızda kabarabilir, kabımızda kabarırsa fırında şişmez. Unu eklediğimizde hamurumuz ne cıvık ne de kalın olmamalıdır şayet olursa altı pişmez ve üstü yanar. Hamura yağ eklediğimizde yağ üstünde olmamalı olursa kekimiz pişmez. Afiyet olsun.
Kakaolu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
