Gelin Pastam

Gelin Pastam Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebili için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yarım su bardağı süt

Keki ıslatmak için;

  • 1/5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker

Gelin Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpük köpük beyaz mümküne kadar çırp.
  2. Kabartma tozu, vanilya, un eleyip koy.
  3. Borcamı yağla karışımı eşit dağıt evvelden ısıttığın 180 derece fırını alt üst açık halde 15-20 dakika pişir.
  4. Fırından çıkan keki 10 dakika beklettim sonra bıçak yardımıyla çizikler açtım 1 bardak süt yarım bardak şeker karışımı ile keki ıslattım.
  5. 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un, vanilya ile muhallebi yaptım göz göz muhtemele kadar karıştırdım ocaktan almaya yakın tereyağ kattım.
  6. Ocaktan aldıktan 5 dakika sonra kremşanti ve yarım su bardağı süt kattım pürüzsüz mümküne kadar çırptım.
  7. Üzerine hindistan cevizi döktüm ve kestim biraz dinlendirip yedim.

Gelin Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Sütü Arttırıcı Yulaf Lapası
Brokolili Arpa Şehriye Pilavı
Güveç Kapama
Marmelatlı Kurabiye
Bisküvili Parfe (Yaz Pastası)
Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |