Gelin Pastam

Gelin Pastam Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebili için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
- 1 yarım su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
- 1/5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
Gelin Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpük köpük beyaz mümküne kadar çırp.
- Kabartma tozu, vanilya, un eleyip koy.
- Borcamı yağla karışımı eşit dağıt evvelden ısıttığın 180 derece fırını alt üst açık halde 15-20 dakika pişir.
- Fırından çıkan keki 10 dakika beklettim sonra bıçak yardımıyla çizikler açtım 1 bardak süt yarım bardak şeker karışımı ile keki ıslattım.
- 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un, vanilya ile muhallebi yaptım göz göz muhtemele kadar karıştırdım ocaktan almaya yakın tereyağ kattım.
- Ocaktan aldıktan 5 dakika sonra kremşanti ve yarım su bardağı süt kattım pürüzsüz mümküne kadar çırptım.
- Üzerine hindistan cevizi döktüm ve kestim biraz dinlendirip yedim.
Gelin Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
