Kahveli Çikolatalı Kurabiye
Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- Şekerli vanilin (yarım paket)
- Kabartma tozu (yarım paket)
- 2’si bir ortada (nescafe)
- Damla çikolata yahut doğranmış çikolata parçaları
- Kıvam alacak kadar un
Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, esmer şeker, toz şekeri kaba koyun ve karıştırın.
- Ardından yumurtayı ve erimiş nescafe (1 pakete 1 yemek kaşığı sıcak su kıvamı ağır olacak) ve vanilin ekleyin ve karıştırın.
- Bu karışıma yarım paket kabartma tozu ekleyin ve denetimli halde un ekleyin.
- Kulak göğsü kıvamına gelince damla yahut doğranmış çikolataları ekleyin ve karıştırın.
- Şekil verin ve evvelce ısıttığınız fırına koyup 10-12 dk pişirin. (170°c)
- Kenarları hafif renk alınca çıkarın, ortası yumuşak olacak soğuyunca oturacak.
Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






