Kahveli Bisküvi

Kahveli Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 2 tepeleme tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 175 gram tereyağı ( kesinlikle oda ısısında)
- 2 su bardağı + çeyrek su bardağı un
Üzeri için;
- 120 gram sütlü çikolata
Kahveli Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tuz,kahve,pudra şekeri kaba alıp karıştıralım.
- Tereyağı ekleyip güzelce yedirelim.
- Unu evre etap ek edelim ve hamuru toparlayalım.
- Üzerini örtüp 30 dk dolapta dinlendirelim.
- İki pişirme kağıdı ortasında hamuru merdane yardımıyla açalım.
- Çay bardağı ile bastırıp hafif bardak içinde yuvarlıyalım.
- Pişirme tepsisine alalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı ayarda 10 dk pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri bekletmeden fırından çıkaralım.
- Tepside birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- Çikolatayı belmari yordamı eritelim. İster kurabiyelerin yarısını çikolataya batıralım istersekte benim üzere küçük bir poşetten yardım alarak kurabiyelerin yarısına çikolata sürelim.
- Buzdolabında saklayabilirsiniz. Çikolata dondurğunda yemesi daha da keyifli olacaktır.Afiyetle:).
Kahveli Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








